Skip links

ΕΝΗΜΕΡΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχειρηματικά Νέα

Μόνο 16000 επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν με 5000€. Ένας οδηγός για επιτυχία 

Share

Τα πράγματα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων ανακοινώνονται από την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση ώστε να κλείσουν όσο το δυνατόν λιγότερες επιχειρήσεις προερχόμενες από μία δωδεκαετή κρίση που κατρακυλάει η οικονομία μας με άγνωστες προς το παρόν επιπτώσεις. Δηλαδή όχι και τόσο άγνωστες, αλλά έως φύσει αισιόδοξος λαός, – όσο μπορούμε τουλάχιστον – ευελπιστούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αυτό βέβαια μακάρι να έφτανε, αλλά οι ευχές μόνο δε βοηθούν και τόσο. Αυτό που χρειάζεται είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, η συνεχή προσπάθεια και ο αγώνας για το καλύτερο ώστε μέσω αυτών των προϋποθέσεων να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό όπως η κάθε επιχείρηση μπορεί.
Ένας από τους τρόπους αυτούς – κατά τη γνώμη μου ο πρώτιστος – είναι ένα σύγχρονο eshop. Ένα μοναδικό εργαλείο που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να αυξήσουν τις πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μια επένδυση που θα αποφέρει εφ’ όρου ζωής στην επιχείρηση & επαγωγικά προϋποθέτει και την ανάλογη “δύναμη” ώστε να σταθεί μέσα στο τεράστιο ανταγωνισμό που δημιουργήθηκε στη διαδικτυακή αρένα. Η αναζήτηση της πρωτιάς στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως η Google αλλά και η προβολή στα social media, ανάγουν μια επιχείρηση πάνω από την επιφάνεια, κρατώντας την ζωντανή χωρίς τα έξοδα και οι υποχρεώσεις να την πνίξουν.

Συστατικά επιτυχίας e-shop

Σημαντική παράμετρος είναι το προϊόν και η θέση του στην αγορά. Τα υπόλοιπα είναι τεχνικής φύσεως αλλά αναγκαία για την επιτυχία του project.

Τεχνικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν τον χρήστη αλλά και θα αποτελέσουν το σωσίβιο που θα σας ανεβάσει το site στις πρώτες σελίδες των μηχανών αναζήτησης όπως της Google. Επομένως, απαιτείται τεχνογνωσία για την κατασκευή ενός τέτοιου site και πολλές, μα πολλές ώρες δουλειάς. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.Όποιος έχει site με αυτά τα χαρακτηριστικά, θα επενδύσει στο μέλλον του και θα διεκδικεί μία θέση με τους καλύτερους· ένα βραβείο που μεταφράζεται σε πωλήσεις και αύξηση των κερδών.
Με άλλα λόγια αυτό που χρειάζεται είναι η αγάπη για τη δουλειά μας και η έμπρακτη συνεισφορά μας με ότι διαθέτουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Με τεχνικά λόγια, αυτό μεταφράζεται σε ένα eshop με τα ακόλουθα και όχι μόνο χαρακτηριστικά:

  • Τμήμα υποστήριξης πελατών (online φόρμες, help desks, one click calls, FAQ (συχνές ερωτήσεις), online chats και άλλα)
  • Τμήμα διαχείρισης αποθεμάτων (σύνδεση με εμπορικό πρόγραμμα)
  • Τμήμα design και εμπειρίας πελάτη, UX (User experience)  & development (περισσότερα εδώ, μεγάλη συζήτηση)
  • Τμήμα marketing ()
  • Διασύνδεσεις με Τράπεζες για εύκολες πληρωμές αλλά και με μεταφορικές εταιρείες για παρακολούθηση παραγγελιών

Στην localboost δίνουμε ακριβώς προτεραιότητα σε αυτά που έχουν σημασία εκπονώντας μία ολική στρατηγική και ένα πλάνο που θα μας οδηγήσει μετά από σκληρή δουλειά στην επιτυχία. Τελικά, ίσως καλύτερα που δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις γιατί όλοι θα ήταν μάγοι. Μοιάζουμε περισσότερο με τη χελώνα και όχι το λαγό στο γνωστό παραμύθι, όχι βέβαια όσο αφορά την ταχύτητα του site αλλά τη μεθοδικότητα και τη συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο.

Όσο αφορά την ταχύτητα κοιτάμε τα site που κατασκευάζουμε να φορτώνουν σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και σε κάποιες περιπτώσεις σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο κάνοντας αισθητή τη διαφορά από τον ανταγωνισμό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεχνάς τι περίμενες να δεις.